Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ALTER: Διασώζεται με την υπαγωγή στο άρθρο 99

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εξυγίανση και διάσωση του Alter μετά την απόφαση που έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση του σταθμού για υπαγωγή του στη διαδικασία συνδιαλλαγής που προβλέπει το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Με δεδομένο ότι ήδη υπάρχει συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιστωτών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση των διαδικασιών συνδιαλλαγής. Από γνώστες της κατάστασης υπολογίζεται ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 45 ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου (861/2011) εκδόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι και ταυτόχρονα με την αποδοχή του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 ορίστηκε διαμεσολαβητής οικονομολόγος.

Η συμφωνία και τα 3,5 εκατ. ευρώ για το προσωπικό

Επισημαίνεται ότι στη συζήτηση της αίτησης, υπέρ της υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99 είχαν ταχθεί ο επενδυτικός οίκος Argo Fund, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ, αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες. Κατά είχαν ταχθεί οι εταιρείες Interstar Security, καθώς και η Κλεάνθης Κουκίας Ο.Ε., στην οποία ανήκει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός. Η ΕΣΗΕΑ είχε ζητήσει να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ενώ η ΕΤΙΤΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ είχαν κρατήσει ουδέτερη στάση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος του Argo Fund έχει δεσμευτεί στο προσωπικό ότι με τη λύση της υπόθεσης υπάρχει ποσό 3,5 εκατ. ευρώ το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο για την πληρωμή παλαιών οφειλών προς το προσωπικό της εταιρείας. Οι οφειλές αυτές αφορούν μισθούς τριών μηνών για τους χαμηλόμισθους και έως πέντε μηνών για τους υψηλόμισθους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το πλάνο διάσωσης

Το επιχειρηματικό πλάνο με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση και έχει ως στόχο τη βιωσιμότητα του τηλεοπτικού σταθμού προβλέπει κεφαλαιοποίηση των χρεών, ταυτόχρονα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία θα καλύψει πλήρως το Argo Fund, που έχει ήδη πραγματοποιήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Ο σταθμός στοχεύει να επανέλθει στην κερδοφορία το 2013, ενώ αναμένεται στο πλαίσιο της εξυγίανσης να γίνουν σημαντικές περικοπές. Σε πρώτη φάση αναμένεται μείωση προσωπικού, το οποίο θα αφορά κατά κύριο λόγο σε υπαλλήλους που εμφανίζονταν να εργάζονται στο Alter, αλλά στην πραγματικότητα απασχολούνται σε τρίτες επιχειρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου